Website_Nieuw
Nieuwe website online!
7 januari 2015
logo
Nieuw Dealer Ride-On
13 juni 2018

Nieuw Dealer Bel-Ray

bel-ray[1]

Bel-Ray: Flex your Engine

Bel-Ray is één van de meest vooraanstaande fabrikanten van motoroliën en onderhoudsproducten. Een fabrikant met een passie voor motoren. Al jaren lang is Bel-Ray een begrip. Kijk op deze website www.belray.nl en ontdek de wereld van Bel-Ray.

Over Bel-Ray

Het bedrijf Bel-Ray is opgericht in 1946 door William en Evelyn Kiefer. Vanaf het begin maakte Bel-Ray industriële oliën en sindsdien is er veel gebeurd. De motortak van Bel-Ray ontstond in het begin van de jaren 70, toen de zoon van de oprichters, Kurt Kiefer, in het bedrijf ging werken. Nadat hij een jaar in de industriedivisie van Bel-Ray had gewerkt, stapte hij over naar de consumentenafdeling. Daar presenteerde hij een plan voor een lijn motorsmeermiddelen. De strategie was om de reeds ontwikkelde, innovatieve technieken van Bel-Ray eerst in de racerij in te zetten. Zo konden ze topcoureurs en hun monteurs helpen bij het oplossen van hun smeerproblemen. Het idee bleek aan te slaan en er ontstond een goede werkrelatie met een aantal teams en rijders. Ervaringen uit de racerij konden zodoende weer benut worden bij het ontwikkelen van nieuwe, nog betere producten. De naam Bel-Ray won respect en bekendheid. Al snel kozen vele kampioenen voor Bel-Ray.

De race historie is zeer rijk. Inmiddels is Bel-Ray al ruim 40 jaar vertegenwoordigd in de hoogste regionen van de motorsport; MotoGP, WK Superbike, MXGP, AMA, Rally en vele klassen meer. Befaamde namen als Eddy Lawson, Freddy Spencer, Chad Reed en Carey Hart deden het al: racen en winnen met Bel-Ray.

Het uitgebreide assortiment is te zien op de www.belray.nl  Hier vindt u de twee- en viertakt motoroliën, transmissie-, luchtfilter- en vorkoliën en nog veel meer.

bel-ray[1]